Anmäl dig till Mimi World

och njut

lyxunderkläder och vackra badbyxor uppdateringar via e-post

Stänga

* Genom att anmäla dig accepterar du att få e-post från oss
och med vår Sekretesspolicy>

Tillbaka till Mimis blogg

Alla hjärtans värld - Stylist och moderedaktör, Valentine Fillol-Cordier

November 10, 2017

Utförandet av parisisk-chic stil, fransk stylist och moderedaktör Valentine Fillol-Cordier utformade nyligen vår exklusiva samlingskampanj, sköt av Jane Mcleish-Kelsey och med Mimi muse Amber Anderson. Vi fångade upp med hennes post-shoot för att få insikt i alla saker Valentine.

Mimi Holliday | Valentine Fillol-Cordier | Stylist | Fashion Stylist | Lyxunderkläder
Valentine i hennes tidiga modelleringsdagar. Foto Vanina Sorrenti.


När vi skjöt förra veckan fick jag reda på att du var en modell innan du blev stylist, vad var det, eller när var det, eller var det ett avgörande ögonblick som drev dig in i styling?

Jag har alltid bott i en tidning. Jag kommer ihåg att läsa tidningar från det ögonblick jag kunde läsa, gå till tidningen för att köpa tidningarna med min mormor, jag ville alltid vara i den världen. Jag blev en modell och började sedan träffa vissa människor; vid den tiden var det slutet på 1999, tidigt 2000, slutet på noughties, och det fanns inga internet eller sociala medier. Det fanns ingen glamourisering, ingen visste att det var stylist, det var inte överfulgt. Jag hade vänner som kom ut från mode skolan att jag träffade ålder 15, och upptäckte att det inte fanns många människor klä på andra människor. Jag gillade bara att göra bilder, och att vara en modell var en del av att göra bilderna. Jag hjälpte aldrig - jag började min karriär bakåt. Jag jobbade ofta gratis, gjorde det för människor som jag tyckte att det var min inlärningskurva, som gynnade människor, men det var verkligen gynnar för mig!

Mimi Holliday | Valentine Fillol-Cordier | Fashion Stylist | Lyxunderkläder
Valentine bakom kulisserna på Mimi Holliday-kampanjuppsättningen

Ett avgörande ögonblick i min karriär var när jag stirrade på att arbeta med Charles Anastase och gjorde inredning med honom. Han ville flytta sina utställningar från Paris till London och för att jag redan var i London kom han över för att se mig. Jag rådfrågade när det hände och slutade att styla det fritt utan att det var konstruerat - allt var så sista minuten och jag satte showen tillsammans utan att ens tro att jag kunde göra det. Och tack och lov fick första showen riktigt bra recensioner! Jag gjorde allt från början, casting modeller, styling outfits på dem som de var där. Alla kramade mig i slutet - jag var som, ohhh, jag kan ställa en show, jag kan göra det här! Jag älskar bara att göra showen, de är så speciella, det är ett ögonblick, jag älskar bara dem. Så jag antar att det var hur jag blev stylist!


Mimi Holliday | Valentine Fillol-Cordier | Stylist | Fashion Stylist | Lyxunderkläder
Valentine i hennes tidiga modelleringsdagar. Foto av Ellen Von Unworth.

Mimi Holliday | Valentine Fillol-Cordier | Stylist | Fashion Stylist | LyxunderkläderEn Charles Anastase bana show, vilken valentine styled

Användte du till take över på skotten och gör stilen själv, hur gick det ner?

Jag var inte någonsin bossy - min karriär var snygg, jag var inte en massiv modell, men jag visste alltid hur man skulle ha på mig kläder och jag lyckades alltid arbeta mig runt den. Min ställning och hur jag bar kläderna gav det intrycket jag ville ha det till. Jag arbetade med Camilla Waddington och jag var så upphetsad att ha på sig vad de tog mig in. Under dessa tider gjorde jag det jag fick höra. Faktum är att de första skotten gjorde jag stylade kläderna på mig själv. Cindy Sherman gjorde det här för länge sedan, stilade sig och satte sig in i skottet. Det var definitivt en trend, men i modsens mening gjorde jag det också, när jag först började.

Mimi Holliday | Cindy Sherman | Stylist | Fashion Stylist | Lyxunderkläder | Fotografi
Fotograf Cindy Sherman berömda självbildade självporträtt

Vad är ditt favoritord?

Förmodligen ett svärord, något svärord, franska eller engelska ... båda! Svär ord på franska mer, jag är inte lika bekväm att svära på engelska. F *** ing, blodig, sånt du vet? Jag svär mycket jag tror.

Avsluta denna mening: Jag önskar att jag hade ...

Åh jag är hemskt på det här ... Åh jag vet, jag önskar att jag hade mer tid! Mer blodig, f *** ing tid! Där går jag med sväret, se?


Om du kunde spendera en timme med någon förbi eller nuvarande, vem skulle det vara?

Nelson Mandela ... Margaret thatcher - nej - kanske så jag kan berätta för henne ... Churchill? Faktiskt Nick grotta förmodligen, eller kanske David Bowie ...... Jag träffade honom aldrig eller såg honom spela, så om det kunde vara någon det skulle det vara han!

Thong eller knicker, eller ingen?

Trosor !! Hela vägen. Inga strängar någon gång snart ...

Mimi Holliday | Valentine Fillol-Cordier | Stylist | Fashion Stylist | Lyxunderkläder | trosor
Mon Belles High-Waisted Knickers, £ 47. Reverie High-Waisted Knickers, £ 45.


Hår och smink? Hår eller smink?

För mig; inget hår, ingen smink. Men då gjorde jag dagen och jag gjorde mitt hår och smink (det är väldigt sällsynt), jag slickade mitt hår tillbaka och gjorde lite smink och alla sa,
"Vad pågår?!" Jag vill aldrig vara en fånge att behöva lägga på något för att presentera mig själv, som en mask. Normalt hårtorkning är mina fransar det mesta jag gör, och det beror på att jag har ett nytt badrum med hårtork i badrummet, så det är rent för praktiskt.


När jag säger Mimi Holliday - Damaris underkläder vad är det första som kommer att tänka på?

ROLIGT!

Vilken skicklighet har du som inte många vet om?

Jag har inga blodiga färdigheter! Åhh jag vet inte, mycket små saker men inte så bra! Åh faktiskt kan jag sjunga - jag var i ett band som var i Glastonbury heter The Big Pink. Jag stödde sång, jag gjorde det så att jag kunde berätta för mina barn en dag!

Mimi Holliday | Valentine Fillol-Cordier | Stylist | Fashion Stylist | LyxunderkläderValentine, sjungande backing sång för "The Big Pink"


Vad är det bästa råd du någonsin har gett?

När jag var 16 träffade jag en mycket äldre kille som var en fantastisk upplevelse. Jag kommer ihåg honom som säger att vardagen ska göra det skönhet i förhållandet.

Vem var den mest intressanta att stilen?

Jag måste säga Geraldine Chaplin, Charlie Chaplins dotter, för violetttidningen (Valentine är Fashion Editor of The Violet Book). Hon var helt fantastisk, hon var helt formbar och tillit. Det var några underbara lagarbete. Hon var helt säker på att hon var över 70, men mycket mer övertygad om att någon blodig född 25-årig med en publicist berättade hur man skjuter dem. Här har du en 70 årig kvinna, en fantastisk, galen skådespelerska, som lyckas vara mycket vackrare och förstå vad du är där att göra!

Mimi Holliday | Valentine Fillol-Cordier | Stylist | Fashion Stylist | Lyxunderkläder | Violett bok
Geraldine Chaplin i violett bokutgåva 4, stylad av Valentine

Var är din favoritplats?

Min säng, vaken med tidningar och snacks, min dator, min pojkvän och mina barn.


Vad är den skrämmaste sak du någonsin gjort och blivit borta med?

Jag har ingen aning, och om det är väldigt styggt, så säger jag inte säkert!


Vad är ditt p ** n stjärnnamn? (Namnet på ditt första husdjur och ditt mors mors namn)

Det är inte bra och väldigt tråkigt; Tomy Fillol.

Din fave av gamla skolan supers?

Claudia Schiffer

Mimi Holliday | Valentine Fillol-Cordier | Stylist | Fashion Stylist | Lyxunderkläder
Claudia Schiffer för Guess Jeans-kampanjen, 1989

En bok måste du klara innan du dör?

Något av Marguerite Duras. Den som alltid lämnade ett intryck på mig var blåa ögon svart hår - "Les Yeux Bleus, Cheveux Noirs ".

Vad sover du i?

På sommaren sover jag i vintage bomullslister och några i siden. På vintern är jag ofta i en natttröja. Jag brukar vara kall - om det inte är sommaren måste jag ha långa ärmar!

Vilken är din favoritmodell / redaktionell / kampanjbild någonsin?

Avedon / Versace saker!


Mimi Holliday | Valentine Fillol-Cordier | Stylist | Fashion Stylist | Lyxunderkläder
Versace Spring 1994. Foto - Richard Avedon

Största ögonblicket i din karriär?

Skott för Mimi Holliday! Haha ... Det finns många stunder. Att Charlotte Olympia visar med frukten, det var som en Broadway-show. Vi uppnådde mycket - det var en riktig framgång. Men jag tror inte det är ögonblicket ... Det är ännu inte kommit!

Vad är den mest nervösa, skrämmande skottet som du någonsin har jobbat på?

Det finns inte en. Alltid stunder, men nej, inte riktigt!

Från de nya, exklusiva samlingarna som du stylade, vilken är din favoritbit / set? Och ja, du kan få det!

Haha! Jag tycker att det är den höga midjan, den svarta och vita - oh nej, faktiskt, det är den svarta spetsens bh med spetspolka dotremmen!

Mimi Holliday | Mon Belles | Lyxunderkläder | Valentine Fillol-Cordier | Fashion Stylist
"Mon Belles" Comfort Bra & High-Waisted Knicker


Slutliga kommentarer, sista ordet?

Tills nästa gång!

Mimi Holliday | Valentine Fillol-Cordier | Stylist | Fashion Stylist | LyxunderkläderValentine på set, styling Mimi Holliday exklusiva samlingar, Höst 2017

http://valentinefillolcordier.com

<Tillbaka till Mimi's Underkläder Blog

Gilla vår historia?

Gå med i chatten, vi skulle gärna höra dina tankar.

* Begränsad till en kod per kund

6 Kommentarer

 • lizzie

  Så häftigt hörs alla tillbaka berättelser från Shoot Mimi! Alla hjärtans dag är fantastiskt - en så cool historia och supermakt att hon bara gick ut där och gjorde sin sak! Om du älskar något visas bara med lite beslutsamhet som det kan ta dig! Girl Power. Xx

 • Damaris

  Valentine .... Jag njöt av att intervjua dig så mycket!
  Det var ett nöje att träffa dig och tack för det underbara projektet .... Jag älskade din magiska resväska full av skatter. Kärlek Damaris xxx

 • Daisy

  Älskar exklusiverna!

  Den svarta spetsbhattan med polka dotremmar är min favorit också!

 • Mimi Holliday

  Hej Cassie!

  De är tillgängliga online nu, du hittar dem här:

  https://www.mimiholliday.com/collections/all-lingerie-collections

  Lycklig shopping! x

 • cassie

  När kommer samlingarna från den här bilden att vara tillgänglig, tack?

 • Amelia Winters

  Hon är som en annons för parisisk stil! Så enkelt och elegant, jag önskar att jag hade hennes garderob haha ​​Jag slår vad om att det är en absolut skattkran. Jag kommer ihåg hennes artikel med Susie Bubble i The Guardian och har älskat hennes stil ända sedan! Mycket coolt att hon gjorde din senaste kampanj x

Varan läggs i kundvagnen

Fortsätt handla Ser din affärsverksamhet